Latest Entries
Soal Jawab Agama (SJA) / Video

[Video] Solat wajib tutup mata ? – SJA

Kadang-kadang aku berdepan juga dengan hujah ‘cerdik-pandai’ mengenai solat ni. Ada yang aku kategorikan ‘loyar buruk’, ada yang macam tak masuk akal. Nak tahu detail mengenai ajaran sesat berkenaan solat ni, apa kata kita dengar sendiri dari S.S. Dato’ Hj. Abdul Majid bin Omar yang dikupas dari kitab bertajuk Solat Panduan Komprehensif Mengikut Mazhab Shafie. … Continue reading

Politik

Tawarnya PAS masakini – 2 (Friendly Fire)

Sekarang ni, pihak yang kalah dalam pemilihan Muktamar PAS di Kuala Selangor, baru-baru ni telah membentuk entiti baru iaitu Gerakan Harapan Baru (GHB). Apabila terbentuknya entiti ni, maka bermulalah tembak menembak yang dulunya satu jemaah tanpa henti, sehnggalah ketika artikel ini ditulis. Di mana untungnya gerakan itu ? Baik. Setelah kalah, sudah pasti kumpulan ini … Continue reading

Politik

Tawarnya PAS Masakini – 1

Bismillahirrahmanirrahim…. Apa yang nak aku tulis ini adalah luahan dari persepsi aku semata-mata dan rasanya jika mahu bersetuju supaya tidak bersetuju dengan penulisan ini, aku tidak akan ambil hati. Pada mulanya aku ingatkan selepas pemilihan kepimpinan terbaru PAS, maka susur galur agenda untuk rakyat tersusun rapi, tapi sangkaan aku meleset. Dulu aku ingatkan debu yang … Continue reading

Hartanah / Penilaian Lokasi

Ehh.. Betul ke kawasan ni Apartment dah cecah RM 200K ?

Sejak beberapa bulan lalu, aku dapat sms dari broker-broker rumah yang offer andainya nak jual rumah. Ada ready buyer katanya. Aku dah lama tak tengok pasaran semasa rumah di kawasan aku ni,  jadi nak tahu sangat apa yang berlaku, aku ke page jualan rumah seperti iproperty atau paling tidak pun mudah.my. Ini contohnya, takpelah nombor … Continue reading